Patricia Groenhout heeft een Shiatsu praktijk aan huis in Noordbroek. En dat is geen toeval. Een aantal jaren geleden ging zij zelf met  klachten naar een chiropractor. Na n behandeling waren de klachten al weg. "Wat heeft u een geweldige baan," was haar reactie. Dit was het moment dat zij dacht dat het erg leuk zou zijn om iets voor haar zelf te beginnen. Inmiddels heeft ze deze al bijna 2 jaar en niet zonder succes.
Patricia Groenhout heeft Indonesisch bloed en thuis werd er al veel met massages gedaan, een opleiding sportmassage was daarom een logische stap, gevolgd door shiatsu en kruidenstempel massage.

Vol vuur vertelt zij dan over haar vak aan een ieder die het horen wil. "Shiatsu betekend letterlijk vingerdruk en wordt ook wel accupressuur of drukpuntmassage genoemd.Shiatsu-therapie is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk (met behulp van duimen, vingers, handpalmen, elleboog en knien), rotaties en manipulaties. Het doel hiervan is om een slecht functioneren van inwendige organen te corrigeren, uw gewrichten en spieren te mobiliseren en uw doorbloeding te stimuleren. Shiatsu is te vergelijken met acupunctuur, maar er wordt niet met naalden gewerkt.
Shiatsu is o.a. geschikt voor rug-, nek-, en schouderklachten, gewrichtspijnen, slapeloosheid, depressie, hoofdpijn en menstruatieklachten. maar bijvoorbeeld ook voor RSI, tenniselleboog en buik- en darmklachten. Te veel om hier op te noemen. "Niet alle klachten zijn te verhelpen, maar veelal kan ik wel de pijn verlichten,"aldus Patricia Groenhout.
Shiatsu valt onder de alternatieve geneeswijzen. Voordeel hiervan is dat de behandelingen door een groot aantal ziektekostenverzekeraars (gedeeltelijk) worden vergoed. Maar natuurlijk kunt u ook gewoon voor een heerlijk ontspannende massage terecht bij Shiatsu praktijk Groenhout.

Dit is uit het krantje "De Tussenklappen" in Menterwolde
Welkom op de website van Shiatsu praktijk Groenhout
voor behandeling van lichamelijke klachten en voor een heerlijke ontspannende massage